לפני שנים לא מאוד רבות, זה היה בגדר מדע בדיוני. למרות המהפכה הפמיניסטית, למרות שנשים כבר מזמן "יצאו מהמטבח" וכבשו את מקומן בעמדות מפתח ובצמרת העשייה בארץ ובעולם (ויש לנו עוד לאן לשאוף כמובן). בעיצוב הבית, עוצב המטבח בסגנון נשי או נייטרלי, והסגנון הגברי ה"מחוספס", כיכב בעיקר במטבחים המקצועיים.

שינויי תפיסה וחשיבה עמוקים, כדרכם, קורים לאט, אך בסופו של דבר הם מחלחלים אל תוך השטח. בשנה האחרונה זכיתי לעצב מטבח באוריינטציה גברית מובהקת, לגבר שלא מפחד ללבוש את הסינר בבית ואוהב מאד לארח.

התהליך היה דומה, וכלל בירור של כל הצרכים וההעדפות בעיצוב המטבח. אך התשובות, כצפוי היו שונות, וכך עוצב מטבח עם דגשים שונים, שמבטא תפיסה שונה לגבי אופן השימוש במטבח, סגנון עבודה, סגנון אירוח, ואפילו סגנון בישול. כל אלה השפיעו על ההעדפות העיצוביות, הצבעים, החומרים והבחירות השונות בתכלית של מכשור, אביזרים ותצוגה.

הרעיון העיצובי המוביל היה "חספוס עדין": שילוב של חומרים טבעיים, תוך שמירה על צבעוניות מונוכרומטית ודגש על פונקציונאליות, תפעול וניקוי פשוטים.

כבסיס נבחרה רצפת אבן טבעית, שמוסיפה חום לחלל. לארונות בחרנו עץ טבעי, מחוספס ובעל טקסטורה, ומעליהם שיש בגוון בהיר, בדגש על משטח עבודה גדול ונוח לשימוש.

מאחר שהמטבח מרווח, הארונות התחתונים מספיקים בהחלט לאכסון כל הציוד הנדרש, בחרנו בארונות עליונים מזכוכית שקופה, אותם מפארת תצוגה עשירה של אוסף בקבוקי האלכוהול המרשים של השף, שלא חוסך בפינוקים לאורחים…

הקירות ההיקפיים חופו בחיפוי זכוכית, קל ונוח לניקוי, ומוסיף ברק ומראה מודרני למטבח.

וגם במטבח, גברים נשארים גברים, עם דגש על "צעצוע" שווה שהוא חלומו של כל שף: מנדף גריל מקצועי, שמאפשר צלייה מקצועית של בשר וירקות בתוך הבית, כמובן ללא עשן או ריח.

אשמח מאוד לעוד הזדמנויות כאלה, לעצב מטבחים לשימוש בני כל המגדרים וכל הגילאים בבית,

ובינינו- אין מושלם יותר מגבר שמבשל!

בתיאבון!

שלכם, אורית

צלמים- חיים אפריאט ואריה המר