יש לי חברה מקסימה, חכמה, מוכשרת, שתופסת את עצמה כ"חסרת טעם" או "חסרת יכולות" בתחום העיצוב. "אין מה לעשות, פשוט אין לי את זה", היא אומרת לי, ואני כמובן ממהרת לעזרתה, מסדרת לה עוד מדף, עוד פינה בבית. במסגרת עבודתי אני פוגשת לא מעט לקוחות כאלה, שמבטלים מראש את יכולתם ליצור סביבה אסתטית ונעימה, וחוששים לשנות אפילו פרט קטן מסידור החפצים הראשוני בביתם. אני קוראת לזה "עיצובופוביה"- חשש מעיצוב, בדיוק כפי שישנם כאלה שחוששים מטכנולוגיה או מנהיגה.
אבל בית, הוא בראש ובראשונה של מי שגר בו- לא של מי שמעצב אותו. לכן יש בי אמונה עמוקה, שבית צריך לשקף את דייריו, את אופיים, העדפותיהם, וכן- גם להשתנות יחד איתם. ומכיוון שרובנו לא גרים עם מעצב צמוד, כדאי שיהיו לנו כלים בסיסיים ליצור נגיעות עיצוביות משלנו, ולהתאים את הסביבה למקומנו בחיים.
בשנים האחרונות, אני עוסקת גם בהדרכת עיצוב והום סטילינג לסטודנטים במסגרת לימודיהם, ולקהל הרחב, במסגרת קבוצות מאורגנות. במיוחד עבור אלה שחוששים מתחום העיצוב, שחושבים ש"אין להם את זה", בחרתי להגיש לכם היום חמישה טיפים פשוטים וקלים ליישום, מתוך הרצאה בנושא "חיי מדף", לסידור מדפים בבית:
1. קודם כל – למיין!
עברו על תכולת המגירות והארונות בבית. במהלך השנים הם מתמלאים בחפצים שחלקם מיותרים או לא קולעים לטעמינו. מה שאפשר- העבירו הלאה (תמיד יש מי שיהנה מזה!). אין ספק שתמצאו גם אוצרות, חפצים נוסטלגיים או מדליקים, שמקומם לא בארון- אלא על המדף.
2. דינאמיות
העין מתרגלת לחפצים שנמצאים באותו מקום במשך זמן רב. דאגו לתצוגה דינאמית, הוסיפו חפצים עכשוויים ורלוונטיים, תוך שמירה על חפצים קלאסיים ועל זמניים.
3. הקפידו על התאמת גדלים
התאימו את החפצים למדפי התצוגה- כך שכל חפץ יקבל את המקום הראוי לו ולא "יצטופף" בחלל קטן או "ייבלע" בחלל גדול.
4. סידור על פי צבעים
כדאי למיין את חפצי הנוי שבחרנו לצבע אחד, לאותה משפחה של צבעים (פסטליים, כחולים, אדומים, ירוקים וכו') או לשלל צבעי הקשת על מנת ליצור פינה בולטת.
5. סימטריה- אפשר, אבל לא חייבים
הקפדה יתרה על סידור חפצים בסימטריה אסתטית, אך יכולה להיות גם משעממת. מומלץ בהחלט "לשבור" את הסימטריה וליצור דווקא מתח, עניין וניגוד בצורה ובחומרים.
וטיפ אחרון, עיצוב הוא צורת ביטוי! אז אל תחששו להביע את עצמכם.
לפרטים ולהשתתפות בסדנת עיצוב לקבוצה מאורגנת, צרו איתי קשר
שלכם, אורית