לפעמים, שינויים קטנים יכולים לעשות מהפכה אמיתית.

כזה היה ביתם של לירון ודן, שביקשו לשדרג את עיצוב הבית בתקציב מוגדר, והגיעו עם כמה נתוני פתיחה לא פשוטים בכלל, שהציבו עבורי כמעצבת אתגרים משמעותיים.

אתגרים הם שמחה

בבית של לירון ודן, לא היה “חלל כניסה”. מי שנכנס הביתה, מיד עמד במרכז הסלון, מה שיצר תחושה לא אינטימית. בנוסף, בבית כמעט ולא היו מקומות אחסון.

במטבח עמד “אי” שהיה גבוה ורחב מדי וסגר את התנועה בחלל. בני הבית לא יכלו ליהנות מהשהות במטבח. בנוסף לכך, במרכז הסלון, התנוסס מול עיניהם כל העת ארון חשמל לא נעים למראה.

בבדיקה שערכנו, הזזת הארון הייתה כרוכה בעלויות גבוהות מאוד, הרבה מעבר לתקציב שהוגדר. הייתי חייבת לחשוב על פתרון אחר. מרתף הבית, שנכלל בעיצוב, היה מחסן ביתי מצוי הכולל הכל מהכל.

 

אתגרים בתחום העיצוב הם נפלאים: בדיוק כשנדמה שאין פתרון, אז נכנסת לפעולה החשיבה היצירתית וכך בדיוק צומחים הרעיונות הכי מדליקים.

הסלון הוגדר מחדש

על מנת להגדיר מחדש את כיוון הסלון ולטשטש את קרבתו לכניסה לבית, הוזזה הטלוויזיה לקיר אחר.הוספת קיר משרבייה דק ומעוטר, בודדה את הכניסה לבית ויצרה אווירה ייחודית. לפתרון בעיית האחסון, עיצבתי ארון גדול במראה מאוורר, בזכות שילוב זכוכיות ויטרינה ותאורה. הספות בסלון לא הוחלפו ובמקום זאת, הוצאו הכריות המקוריות וכריות פרחוניות יצרו מראה רענן וצבעוני. ארון החשמל שבמרכז הסלון “טושטש” באמצעות קיר מעוצב וייחודי שנבנה מסביבו.

פתיחה מחודשת למטבח ופינת אוכל

החלטנו להוציא את האי הגדול והמגושם ולפתוח את המטבח. את שולחן פינת האוכל צבענו בלבן והוספנו לו שישה כסאות חדשים בעיצוב עדכני. במטבח ויתרנו על החלפת השיש, אך שדרגנו אותו משמעותית באריחי פסיפס, והוספנו שתי קלאפות זכוכית לטובת אחסון ומדפים לתצוגה. המטבח המפנק והנעים הפך למרכז הבית. באי המטבח שפורק, עשינו שימוש נהדר, הן ביצירת שולחן לגינה והן להקמת מטבח במרתף לטובת הילדים.

עיצוב וארגון מחדש של מרתף הבית

המרתף הוגדר כחלל משחקים ויצירה לילדים וכמו כן משמש לאחסון. ליצירת מראה נעים, השקענו בארון אחסון גדול ומרווח, כך שלא משנה מה קורה בפנים- מראה החלל תמיד נעים ומסודר. הריהוט שהוצא מהסלון, נצבע מחדש. יצרנו חלל משחק ואירוח נעים, צבעוני ומזמין. האי שהוצא מהמטבח פורק וחלקו התחתון נצבע והוצב במרתף, עם מגירות, שיש ומדפים חדשים, כחלק ממטבח כיפי לילדים.כל דבר שניתן היה להשתמש בו נוצל וכך חסכנו משמעותית בעלויות השיפוץ.

נחים עם קפה בגינה

את המשטח של האי הוצאנו לטובת שולחן חוץ- צבענו אותו, הוספנו לו רגליים וצירפנו את כסאות האוכל שגם הם נצבעו ושודרגו, ליצירת פינת חמד באוויר הפתוח. יצאנו לדרך מתוך ידיעה שאנו הולכים לתהליך מאתגר, הן בשל מבנה הבית והן בשל תקציב מוגדר. למרות זאת, לא התפשרתי על הרף העיצובי או השימושי. הבית עבר מהפך של ממש- בעיקר בזכות צבע, הלבשה נכונה וחשיבה מחוץ לקופסא.

מזמינה אתכם לחלום, להעז ובעיקר ליהנות מתהליך העיצוב.

שלכם אורית.

קרדיטים:

צלם- אריה המר

נגרות- אבי ממטבחי אביב

ציורים- סנדרה גל

גופי תאורה- רונית מינסטר מוגל

דקובריק (משרבייה)

אקססוריז- רשת ג’ינג’ר, בית פלורליס, אתנחתא, סטודיו דארנא, אוסף פרטי,