אור, אדמה, טבע, אוויר, אמנות, ספורט, תזונה נכונה וחברים טובים, הנה משפחה מקסימה שאיתה היה לי הכבוד לצאת לתהליך שיפוץ ועיצוב ביתם, שנבנה לפני למעלה מעשרים שנה.

כמו תמיד, על קו הזינוק, סימנו יחד את המטרות החשובות, החלומות הגדולים והקטנים, וגם לא מעט אתגרים שדורשים התייחסות מיוחדת. ובבית המיוחד הזה, היו בעיות מבניות מורכבות, שדרשו חשיבה יצירתית ומקורית במיוחד- שהובילו להחלטות עיצוביות מקוריות ויצירתיות בהתאם!

בין האתגרים עמם התמודדתי בתהליך התכנון, היו קירות אלכסוניים מרובים בבית, שצורתו דמויית “משושה”. ועמודים תומכים, בלתי ניתנים להסרה. בנוסף, החלל המרכזי הכולל את סלון הבית, מרוצף חלונות, ולמעשה כמעט ואין בו “קירות”, מה שמשפיע על הגמישות בתהליך העיצוב ועל יכולת ניצול השטח. בכניסה לבית, ניצב קיר גדול שחסם את האוויר והאור, ויצר אנרגיה מכבידה. אתגר נוסף בשיפוץ היה שימור ריצוף האבן הטבעית בבית, שאהוב מאוד על הדיירים, ויצירת שינויים מבניים בחלל מבלי לפגוע בו.

בעלי הבית מחוברים מאוד לטבע, לחומרים טבעיים כמו עץ, מתכת, נחושת, ברזל ואבן טבעית ולצבעוניות הנגזרת מהם. אב המשפחה חובב אמנות ומטפח אוסף יצירות וצילומים, ובזמנו הפנוי יוצר כלי קרמיקה בעבודה על אבניים. החלטנו לייצר “תצוגה חכמה” על גבי מדפים שישתלבו בחלל ויכללו את חפצי האמנות בעיצוב הבית.

מכיוון שמדובר במשפחה שמנהלת אורח חיים בריאותי, ודואגת להכנת מזון איכותי, מזין וטרי מדי יום, המטבח פעיל שעות רבות, ובני המשפחה עובדים בו פעמים רבות במקביל. חומרי הגלם הכוללים ירקות, פירות, קערות וצנצנות מלאות, נמצאים תמיד בקרבת משטח העבודה, גלויים ובשפע. לכן הוחלט על הרחבה משמעותית של המטבח הקיים, יצירת משטחי עבודה גדולים ותוספת של שטח אחסון רב למוצרים הרבים, תוספת של תנור אפייה ושילוב חומרי הגלם הצבעוניים בעיצוב החלל.  במטבח עיצבתי ארון אחסון בשילוב תאורה, שמוסיף אור ואווירה לאיזור העבודה.

החלל המרכזי הורחב, הוספנו מטבח- בר חדש ויצרנו פינת אוכל מרווחת, הפונה לגינה ולנוף, וממנה נהנים כל בני המשפחה. מכיוון שנסיון להתאים גוון מדוייק של ריצוף בן 20 נידון מראש לכשלון, החלטנו על שילוב אבן רויאל אפורה בפינת האירוח החדשה, שמתכתבת גם עם הריצוף האפור שנבחר לגינה, שגם היא רוצפה ועוצבה מחדש. שילוב הגוונים יצר משחק עיצובי מעניין שאף מתעצם בשילוב אקססוריז- שטיח עגול שחציו על הריצוף הצהבהב וחציו על הריצוף האפרפר.

 על מנת לנטרל את חסימת החלל שיצר קיר הכניסה, מבלי לפגוע בריצוף, החלטנו על חיתוך הקיר לחצי, עד גובה 1.20, כך שכל הבית נחשף בפני הנכנסים, כולל החלונות הגדולים הפונים לגינה. בצידו השני של הקיר, נבנו פרטי נגרות בעיצובי. גם בסלון עיצבתי ארון קיר בשילוב תאורה בהתאמה מיוחדת, ורהיט ייחודי לאזור הספה שתוכנן בשילוב מסגר. את העמודים התומכים שילבתי כאלמנטים עיצוביים, כשאחד מהם שולב בבר החדש, והשני הפך לפריט דקורטיבי של מדפים בשילוב תאורה, המגדירים את החלל ומוסיפים לו נגיעה אומנותית. בכניסה לבית יצרתי מדפים משולשים שהותאמו לגומחה משולשת, בשילוב תאורה.

שלב ה”הום סטיילינג”, הלבשת הבית, היה החגיגה האמיתית של הפרוייקט: אוספי המשפחה כוללים שפע של פרטי אמנות, צילום, ועיצוב שליקטו במשך שנים ולא הוצגו בבית, שילוב של ישן וחדש, כולל אוספים של מכשירי רדיו ותקליטים ישנים. כל גופי התאורה בבית הוחלפו לגופים עדכניים המשלימים את הקונספט העיצובי של החלל. הבחירות הצבעוניות נעשו תוך הקפדה על הקו הנינוח המאפיין את דיירי הבית, קרוב לטבע ולאדמה.

קרדיטים

צלם- אריה המר

מסגרות ופיקוח בנייה- אשר ביטון- צור עבודות קבלניות

ריצוף- טופולסקי

אלומיניום- להב אריה לביא

תאורה- צחר תאורה

אמנית פורצלן – רונית מינסטר מוגל

יעוץ תאורה- צביקה- האור האנושי

נגר- רהיטי אורי

רהיטים- טולמנס

וילונות- קשת וילונות

שטיחים- איתמר

אמנות- לייזה זיו, אמיל סווד, שיר סניור

פרחים- שוק הפרחים-קיבוץ אילון

אקססוריז- טולמנס, הביטאט, פלורליס, גולף הום, בית מלאכה- סטודיו ליצירה ישראלית ואוספים משווקים וחנויות מרחבי העולם